Författarbloggen

img_3929
Spiken i kistan … inlägg 2017-04-24
Tid är ett relativt begrepp. Hur lång tid känns varierar beroende på om man blickar framåt, bakåt eller befinner sig mitt i. Idag känns det som jag delvis satt punkt. Jag befinner mig i ett nu och om jag tittar tillbaka på tid som passerat så känns den oerhört lång. Om jag blickar framåt känns tiden obefintlig. I alla fall om jag tänker på skrivtid.
Jag har kommit till en brytpunkt och står inför hemflytt till Göteborg. Tiden i Norge börjar gå mot sitt slut och kanske även mitt skrivande. Om jag inte får något förlag som vill ge ut mina böcker så kommer jag troligtvis inte att skriva så mycket mer.
Nackdelen är bara att jag har presterat så mycket men ändå inte kommit någon vart. Jag har lagt så mycket tid på mitt skrivande och har mina tre manus så klara jag kan göra dem. Men vart ska de ta vägen. Nu ligger de för påseende hos en betrodd person som jag hoppas ska kunna ge mig några kloka råd. Hon har en fantastisk erfarenhet av bokbranschen och jag ser fram mot vårt samtal när hon läst mina tre alster.
Idag färdigställde jag mitt första bokslut för min enskilda firma och sände över detta till revisorn. Jag summerade tiden från augusti 2015 till december 2016 i några futtiga svarta siffror på ett vitt rutark. Mitt företag är så mycket mer än dessa siffror. Det är en nyvunnen erfarenhet. En förståelse för berättande. Viljan att nå i mål. Erfarenheten att kämpa trots motgångar och viljan att jobba trots brist på vinst.
Jag har skrivit enbart för min egen skull. Jag har älskat det, varje minut och sekund. Jag har aldrig tvivlat på min förmåga. Kanske bara ibland. Mina berättelser är mina men jag skulle så gärna vilja dela dem med andra.
Nu vet jag att jag kommer att jobba med barn till hösten. Jag kommer att gå tillbaka till skolans värld och troligtvis bli ansvarig klasslärare för en trea. Och jag kommer att älska det också. Vis av erfarenhet vet jag att det inte kommer att finnas så mycket skrivtid då. Inte skrivtid på det sätt som jag föredrar. Jag vill gå in i skrivbubblan och inte få andra influenser som stör. Lärarlivet kan jag inte avskärma. Det är för verkligt. Det kommer att inverka på mitt skrivande. Men vem vet. Kanske jag hittar nya skrivformer. Adels dröm började jag ju skriva under ett sommarlov för många år sedan.
Jag har många tankar och bokidéer på lut. Behöver bara få lite motivation och den motivationen skulle vara att få bli utgiven.
.
Siris chans är på gång känns det som … inlägg 2016-10-03
Skrivarbubblan är uppblåst och jag finns i den. Storyn rullar på men just nu är jag så upptagen av Emriks äventyr att Siris hamnar i skymundan. Jag antar att det är för att jag tycker det är mer spännande med äventyr där barn ligger risigt till än där de lyckas. Men Siri ska få sin chans jag lovar. Hon får bara ligga på is lite till. Snart ska jag jobba med hennes kapitel. Då ska hon få briljera på de italienska fotbollsplanerna, Adels ska finnas vid henne sida, familjerna ska jubla. Måste bara rädda Emrik först.
.
Emriks fynd är sänd till förlag – håll tummarna … inlägg 2016-03-30
IMG_0992
Oj oj oj vad inaktiv jag varit här i författarbloggen den senaste tiden. Jag har verkligen lagt all tid på att nå ut med  Adels dröm, marknadsföra mig och boken samt färdigställa Emriks fynd. Manus till Emriks fynd var väl egentligen i stort sett klart redan i augusti, men har fått ligga och vila medan allt mitt fokus lagts på Adels dröm. När jag skriver så behöver jag gå in i bubblan och inte låta något annat störa. Jag har svårt att se mail med beställningar komma in, fundera över försäljningsstrategier, samtidigt som jag försöker hitta de rätta orden. Nu har det stillnat lite på beställninsfronten och jag har medvetet legat lågt med att försöka sälja eftersom jag väntar på besked från Kulturrådet om jag beviljas litteraturstöd eller inte. Om jag får litteraturstöd så är det förutom ett stipendium en möjlighet att sälja ett ex av boken till vart och ett av sveriges bibliotek. Det innebär 273 st tror jag och då blir jag av med resten av den upptryckta upplagan. Coolt. Hur gör man då? Ska jag trycka upp fler?
Min förhoppning är att jag kan få med Adels dröm i bara farten med Emriks fynd. Jag vill så gärna, jag vill så väldigt gärna att ett förlag blir intresserade av det jag skriver. Jag vill inte sitta och försöka hitta försäljningsvägar ut mot bokhandlare det finns andra som gör det bättre än jag. Nu är Emriks fynd sänt till Lilla Piratförlaget, BonnierCarlsen, Bokförlaget Opal, B.Wahlström, Raben&Sjögren samt Berghs förlag.
Marknadsföra mina böcker gör jag gärna. Att finns med på mässor, marknader och andra kulturhappenings är ju superkul och där knyts massor av bra kontakter. När jag var på bokmässan i Ranrike som är en ny bokmässa som drivs av biblioteken i Strömstad och Tanum, så träffade jag Gunilla Sandin som varit en av initiativtagarna till denna bokmässa. Hon är kulturchef i Strömstad och har tidigare jobbat på bokmässan Gbg. Nu fick jag förfrågan från henne om jag kunde tänka mig att författa slutkapitlet i den stafettskrivning som alla elever från förskoleklass till sexan i Strömstads kommun jobbat med under hösten. Ärofyllt, kul och spännande uppdrag. Jag fick även möjlighet att sitta med i en paneldebatt om filosofi och fantasi och hur man berättar för barn under WinteIMG_1008r Word festival i Strömstad nu i februari. Där träffade jag flera trevliga författare, bl.a. Peter Ekberg, Kerstin Lundberg Hahn, Louise Halvardsson och Þórdís Gísladóttir. Strömstad är regionens första litterära residensstad. Det innebär att kommunen ska ha plats för tio författare och översättare som ges möjlighet att bo och arbeta under kortare perioder. Hälften ska få stipendier och sina resekostnader täckta. Den andra halvan erbjuds gratis boende. Spännande för mitt lilla Strömstad. Min underbara vackra stad som alltid kommer att finnas djupast in i mitt hjärta.
I början av påskveckan var jag vid stugan i Dynekilen där Adels dröm och Emriks fynd utspelar sig. Underbart väder var det. Iskalla nätter och sol på dagen. Yngsta dottern badade.  Älsk på den!
.
Utdrag ur recension från BTJ … inlägg 2015-12-08
Sedan jag fick recensionen från BTJ har bokbeställningarna rullat in. BTJ är den ledande leverantören av informationstjänster och medieprodukter och det är från dem som bl.a. biblioteken beställer sina böcker. Jag är så stolt och glad över hur de beskriver Adels dröm.
”… Berättelsen utspelar sig under Siris sommarlov, som hon och hennes familj tillbringar i en stuga vid havet. I en övergiven segelbåt, som ligger för ankar en bit längre ut, gömmer sig Adel, en tolvårig pojke som ensam flytt från Syrien. Han har kontakt med Greg, den man som äger traktens restaurang. Där jobbar Adel på nätterna, när ingen ser honom … Adel och Siris vägar möts. Båda har samma passion – att spela fotboll. Adels dröm är en äventyrsberättelse med spänningsmoment och ett driv som lockar till sträckläsning. Den tar upp relationen mellan både barn och vuxna, barns olika villkor i livet (flykt utan föräldrar kontra trygg och välordnad miljö), omtanke och rättrådighet. Språket är lätt att följa och målar berättelsens innehåll i tydliga bilder. Siris hund Svea spelar en viktig roll i berättelsen. En kapitelbok utan illustrationer lämplig att läsa från nio år och uppåt, men som också fungerar väl som högläsningsbok från sju år. Helhetsbetyg: 4 – Agneta Willians.
Nu när försäljningen av Adels dröm rullar på så vill jag fokusera på Emriks fynd. Berättelsen är i det närmaste klar och målet är att några barn ska få provläsa under jullovet och att några klasser ska få läsa under januari. Sedan vill jag sända boken till förlagen i februari. Tyvärr är det ju så mycket annat som tar tid i från skrivandet. Saker som jag inte heller vill vara utan. Jag har varit på några trevliga signeringar i Strömstad och Tanum och fick förmånen att delta vid första upplagan av bokmässan i Ranrike. Även om försäljningen inte  alltid är på topp så blir det många trevliga möten och kontaktnätet utökas. Det ena leder till det andra och i slutändan blir det ju alltid bra såklart!
 .

Adels dröm på Youtube … inlägg 2015-11-04

Jag jobbar på med att försöka marknadsföra Adels dröm och lägger ut en liten sneak på Youtube. Vill ni se den klicka här.

.

Tjohoooo, det är LÄSLOV … inlägg 2015-10-28

LäslovAdels dröm ligger nu på bokus.com och just nu har de läslovsrabatt. Du kan beställa boken här. Jag firar läslovet med att lyssna mycket på ljudböcker och just nu är det Stöld av babian av Anna Karolina som finns i mina lurar. För övrigt har jag idag mailat 116 akademibokhandlare med ett erbjudande om Adels dröm. Vi får se vad det ger.

Läslov

Föreläsningar, signering och bokmässan … inlägg 2015-10-07IMG_3338

Vilken fantastisk helg och start på förra veckan det blev. Lördagen signerade jag böcker på ICA Maxi Torslanda och det kom massor av härliga människor som ville köpa böcker eller bara prata en stund. Jag är verkligen glad över alla vuxna som bryr sig om sina barns läsning.

Sedan blev det bokmässan på söndag. Jag önskar att jag kunde säga att jag stod där i min lyxiga monter mitt i myllret och att man aldrig skådat sådan tillströmning av människor. Men sanningen är att jag inte alls bokat någon monter, utan bara njöt av att mingla runt och köpa andra författares fantastiska böcker. Som grädde på moset hade jag sällskap av Marica och hennes kompis Carina.

Måndag, tisdag och onsdag fick lärarrösten bekänna färg när jag föreläste för åtta klasser i Björlanda, Grebbestad och Skee. Underbara ungar!! Jag saknar verkligen att vara lärare. Det måste vara drömjobbet på jorden.

Välkomna till ICA Maxi Torslanda på lördag kl. 10-16 … inlägg 2015-09-24

IMG_0667

På lördag är det dags för signering igen. Jag älskar verkligen dessa tillfällen och det är en ynnest att få träffa läsande barn och deras föräldrar. Jag hoppas på att många torslandabor passar på att helghandla denna dag så jag träffar många. Tänk att jag fick en så fin publicering i ICA:s annons i Torslandatidningen.

 


Strömstads marknad … inlägg 2015-08-30

IMG_3218

Vilken helg det blev. Solen sken, vinden ven, jag frös på skinnet men värmdes i hjärtat av alla möten med fina strömstadsbor. Tack för att ni kom förbi och köpte Adels dröm eller bara stannade till en stund för att prata.

Tack för alla fina kommentarer … inlägg 2015-08-24

Två veckor har gått sedan jag fick Adels dröm i min hand. Jag tycker det känns som omDSC_0545 den alltid funnits här. Som vanligt går jag in i mina projekt med hull och hår och njuter av att ha vardag och jobbtid igen. Livet i stugan är underbart,  men min kreativitet lyser med sin frånvaro när jag har huset fullt. Nu är barnen i skolan och maken på jobbet och jag kan sitta vid datorn och låta hjärnan jobba i lugnet och tystnaden.

I går var Strömstads Tidning på besök på Hällestrand och reporter Jakob Simonsson fick träffa några av mina läsare ute på bryggan där jag hade myst till det med kuddar, fika och såklart Adels Dröm. Några av barnen hade läst boken i redigeringsstadiet och några hade precis läst ut den och några hade bara kommit ett par kapitel. Det blev ett spännande samtal där jag fick höra Max detaljerat berätta hela handlingen och Emma som kunde beskriva att hon uppskattat att man fick berättelsen utifrån olika huvudpersoners perspektiv så man kunde följa hur alla tänkte och att det var oväntade vändningar i boken. Melvin som tyckte om boken och som sa att han inte brukar läsa så mycket. Det är så mycket annat man vill använda tiden till när man har fritid. Sedan fanns såklart min främsta kritiker, yngsta dottern, på plats och fyllde i luckorna.

Jag är så tacksam för att både killar och tjejer verkar gilla boken lika mycket och att de äldre i målgruppen uppskattar boken även om de läser ut den relativt fort. Jag jobbar hårt för att mina berättelser inte ska kännas barnsliga även om boken inte är mer än drygt 110 sidor. Är man 12-13 år och tycker att det är jobbigt att ta sig igenom en bok så kan man prova Adels dröm. Jag tycker det är så viktigt att alla barn klarar nå till slutet av den bok de läser. Man når målet när man fått till sig hela berättelsen.

Säljjobbet är igång … inlägg 2015-08-12

image

Oj vad skoj det är att sälja. Jag känner mig stolt över att så många är nyfikna på Adels dröm och vill köpa den. Jag tror det är 70 böcker som fått nya ägare på de dagar som gått sedan bokenlevererades i måndags. En del av dessa har såklart varit gåvor till alla som stöttat mig under skrivprocessen. Nu kan man köpa Adels dröm på Strömstads bokhandel, Hedemyrs i Tanum eller direkt via mig genom att maila anetteforfattare@gmail.com

Realesepartyt fick läggas på is … inlägg 2015-08-09

I fredags skulle min dröm gå i uppfyllelse och första upplagan av Adels dröm skulle komma farande med en stor lastbil. Jag skulle stå där med uppkavlade ärmar och bära in högvis med böcker till mitt lager. Sedan skulle jag ringa mina vänner och säga ”välkommen på bubbel och salta pinnar. Jag har Adels dröm i min hand”. Tyvärr är det sommar och då flyter inte alltid allt som det ska. I morgon är det måndag och Adels dröm blir lika välkommen. Jag får väl se om släkt och vänner som börjat jobba kan unna mig en liten stund för att fira.

Adels dröm är på gång … inlägg 2015-07-25

imageNu är Adels dröm hos tryckeriet och förhoppningsvis får jag min första upplaga levererad i mitten av augusti. Detta känns helt overkligt, helt magiskt och alldeles, alldeles underbart. Tänk vilken process jag har satt igång. För mig är detta väldigt stort och det är ju mycket annat som följer med på köpet och det är mycket jag ska lära mig och utmana mig med. Enskild firma ska startas och framför allt ska jag ut och sälja min bok. Jag måste stoppa jantelagen i bakfickan och tala för min produkt. Det är lite skrämmande och väldigt utlämnande. Även om berättelsen i boken inte handlar om mig så är det jag som berättar.

Och berättelsen har fått sitt slut … inlägg 2015-06-10IMG_2283 (en liten sneakpeak…)

De senaste dagarnas skrivlust resulterade i att Emriks fynd nu gått i lås. Storyn finns på pränt och nu ska texten redigeras. Igår satt jag i telefon med sakkunniga för att diskutera den historiska händelse som ligger till grund för mitt äventyr. Emriks fynd utspelar sig i nutid, men fyndet som görs är 300 år gammalt, så därför ville jag tala med Strömstads museum och andra som är duktiga på historien kring ”Slaget vid Dynekilen” för att få lite kött på benen så jag formulerar mig rätt. Det är fascinerande med människor som bär sådana kunskaper.

Jag har varit i kontakt med Idus förlag och väntar på offert för sättning och tryck av Adels dröm.

 

Modet att ta beslut … inlägg 2015-06-01IMG_2261

I fredags fick jag erbjudandet från ett förlag om att de kan hjälpa mig med en s.k. egenutgivning. Det känns lockande och skrämmande. Jag måste ge mig ut på okänd mark. Men jag antar att jag vågar …

Nu samlar jag kraft och mod genom att skriva på Emriks fynd, fundera över hur stora upplagor varje bokhandel kan tänkas köpa in och tittar på de fina rosor jag fick till mors dag. Men det räcker ju inte med att bara fundera och drömma. Jag måste ju också ta kontakt och meddela hur jag vill göra och fråga vad det kommer att innebära. Jag som annars är grymt social, fokuserad och arbetsvillig, vill helst bara stanna inne i skrivarbubblan.

 

Skrivlust … inlägg 2015-05-13

För tillfället känns det som om fingrarna och hjärnan har ett gott samarbete. Fingrarna och datorns tangenter levIMG_2072er i symbios och Emriks fynd växer fram. Jag tror jag är halvvägs in i berättelsen. För ett par dagar sedan sammanfattade jag alla mina idéer i en storyboard och det är skönt att det arbetet är gjort. Nu har jag den att falla tillbaka på de dagar då skrivandet går trögt. Det är där jag ser att storyn kommer att hålla. Då jag skrev Adels dröm så började jag på ett mycket mer spretigt sätt med flera olika händelser nerskrivna och då var det svårare och mer tidskrävande att få ihop storyn. Nu har jag haft storyn i tanken ett tag, påbörjat så smått för att sedan landa den i en storyboard. Bra arbetsgång för mig. Jag lär mig allt eftersom.

 

Fokus på rätt saker… inlägg 2015-05-11

Eftersom Adels dröm ligger för påseende och genomläsning hos IMG_2071förlagen och jag inget kan göra åt den processen för tillfället, lägger jag nu fullt fokus på Emriks fynd, del två i min serie om Adel, Siri och Emrik. Storyn är klar och nu ska den få kött påbenen. Idag har jag suttit vid datorn hela förmiddagen ända fram till att barnen skulle hämtas i skolan. Tyvärr kan jag inte träna något ännu eftersom jag dras med en allt för långvarig förkylning. Det är trist men en fördel är ju att jag har gott om skrivtid. Jag blev så uppslukad av mitt skrivande att jag helt glömde tid och rum och det var riktigt skönt. Den känslan har jag inte haft sedan innan yngsta dotterns operation. Sedan den gjordes har jag haft lite svårt att fokusera på skrivandet, men nu är jag på tårna igen.

 

Tidsfrister i all ära… inlägg 2015-05-08

Innan jag sände in mitt manus så lusläste jag allt jag kom över angående att göra författardebut. För att få svar så snart som möjligt så skulle man sätta en tidsfrist för svar läste jag mig till. Så fungerar det ju inte i verkligheten. I verkligheten får förlagen in högvis med manus och självklart läser de dessa i turordning allt eftersom att de kommit in. Nu har jag mailat de förlag som inte kommenterat mitt manus och fått svaret att de inte läst ännu. Det vill jag såklart att de ska göra. För mig är tiden egentligen inte viktig, utan det var mer av rättvisesynpunkt som jag satte ett datum så det inte skulle bli ”förste man till mölla” som man säger i Norge. Men nu är det väl det som får gälla antar jag. Kommer ett förlag med en önskan att publicera ADELS DRÖM så skriker jag ut med glädje – JAAAAA, ni får den äran!! Ännu lever hoppet alltså. Hoppet för att någon av Lilla Piratförlaget, Rabén&Sjögren, B.Wahlström, Idus Förlag, AlfaBeta förlag eller Natur och Kultur hör av sig. När jag sände till Idus så sände jag även till AlfaBeta och NoK. Nu jobbar jag på bred front. För övrigt går det bra med ”Emriks fynd” som nästa bok kommer att heta. Jag har skelettet klart och håller på att fylla ut med alla händelser.

Sällan uppgiven – snarare mer laddad…  inlägg 2015-05-04

Jag hoppades ända in i kaklet. Jag tänkte att har jag inte fått ett NEJ TACK så har jag i alla fall fortfarande en chans. Men nu har tidsfristen gått ut och jag går vidare. Nästa steg i min plan var att sända mitt manus till Idus förlag, så det har jag gjort idag. Idus förlag är det personliga förlaget med hjärtat hos författarna och utgivning sker i samarbete med författarna. På deras hemsida skriver de Stjärnögon, det är ett underbart begrepp, och vi vill att varje projekt skall tända både era och våra stjärnögon. Vi menar att tillsammans skall vi brinna för det vi gör och tycka det är både roligt och spännande!”. Detta låter tilltalande tycker jag. I klassrummet tänds stjärnögon dagligen av olika anledningar. Det är dessa ögon som ger mig drivkraft att vara en inspirerande lärare. Tänkt om det i framtiden tänds små stjärnögon i något klassrum p.g.a. Adels dröm. Det skulle tända mina stjärnögon.

Nu laddar jag igen… inlägg 2015-04-21

Det är bara några dagar kvar på den tidsfrist jag lämnade till förlagen för att få svar på om de vill ge ut Adels dröm eller inte. Sex förlag har fått läsa och tre har återkommit med ett nej tack. Senast igår fick jag besked från Bonnier Carlsen med ett tack för att de fått läsa Adels dröm och att de gjort det med intresse, men att de tyvärr beslutat sig för att tacka nej. Nu återstår tre förlag; Lilla Piratförlaget, RabénSjögren och B.Wahlström. Vad gör man när det nu återstår ca en vecka till sista svarsdatum? Ska man ligga på, ringa, maila eller vad gör man? Jag puffar lite försiktigt via Instagram @anearo där jag taggar förlagen och lägger ut bild på att jag är förväntansfull. Frågan är bara om jag ska göra så varje dag nu fram till den 30 april, eller om det är att vara för påstridig. Jag antar att det är ok i dessa mediala dagar. Jag kör. Det får gå att jag instabombar.

Det har gått en tid sedan jag sände in mitt manus och under den tiden har det varit fullt upp på det privata planet. Yngsta dottern, som har scolios, har gått igenom sin andra operation med anledning av detta. Den första gjordes för ett år sedan. Nu är ryggen rätad och hon har två långa stag längs med ryggraden. Det har varit en tuff tid, både innan operationen med all oro som det innebar. Efter operationen (som fick ett lyckat utfall) har kampen mest handlat om att hålla den lilla damen tillräckligt lugn för att läka på rätt sätt. I slutet av denna veckan blir det återbesök på Sahlgrenska Universitetssjukhuset för check-up. Nu har jag till viss del börjat släppa taget och känner inte att jag behöver vara med henne i skolan och då finns tiden att skriva igen. Uppföljaren till Adels Dröm är igång. Den ska heta Emriks fynd, så nu är det Siris lillebror som får vara i fokus.

Oj, oj, oj … vilken lång väntan … inlägg 2015-02-06

Efter att ha suttit med Adels dröm dagligen under ca tolv veckor så är det något som fattas mig. Det kommer att bli en oerhört lång väntan och längtan efter den 30 april som jag satt som sista dag för återkoppling. Jag sände mitt manus i måndags, det är fyra dagar sedan, och det känns som en evighet sedan. Hoppas bara att något förlag återkopplar, för det vet jag ju inte heller. Tiden som ligger framför mig är full av aktiviteter. Först massor av besök av nära och kära, sedan fjällresa och därefter en tuff sjukhusvistelse med yngsta dottern. Jag får se hur mycket tid jag får för den kreativa hjärnan då. Jag antar att det får bli inspirationstid och då samlar jag intryck till nästa bok. Anteckningsbok, iPad och dator får följa med mig vart jag än går.

Tack för alla lyckönskningar! inlägg 2015-02-03

IMG_1459För att peppa mig själv att våga skriva och att våga säga orden ”jag skriver en bok” har jag lagt ut detta på Facebook och instagram allt eftersom att jag skrivit. Då finns det liksom ingen återvändo. Då vet alla mina vänner (och några till) vad jag faktiskt gör på dagarna och jag får lite lagom press att prestera.

Igår då jag var på väg till posten för att posta mitt manus till förlagen så lade jag ut en bild av mig själv med manushögen i min hand. Jag är så rörd och tacksam över alla lyckönskningar, hållna tummar och likes jag fått via dessa sociala medier. Detta ingjuter mod men även en rädsla för vad som ska ske om inget förlag uppskattar mitt manus.

När maken kom hem från jobbet hade han med sig de underbaraste rosor. Ekologiska och fairtrade – tänk bara en sådan sak.

Idag är den stora dagen! Inlägg 2015-02-02

Nu får det vara färdigredigerat! Min man, Erika, Johanna och syrran har läst och kommenterat. Jag har läst och läst och läst och läst och …

Hur många gånger jag än läser denna text så kommer jag antagligen alltid att hitta något, även om jag är enormt nöjd och stolt över vad jag presterat. Idag är dagen som jag satt som deadline för att sända in mitt manus, så nu gör jag det. Men det är med en otrolig pirrkänsla och med massor av fjärilar i magen som jag gör det. Idag sänder jag Adels dröm till förlagen och jag hoppas att MIN dröm går i uppfyllelse.

                              She believed she could so she did!

Blir man någonsin nöjd?  Inlägg  2015-01-29

imageI princip var Adels dröm färdigskriven i december 2014. Sedan dess har jag suttit med redigering. Jag minns inte hur många versioner som finns av mitt manus, men det har blivit en hel del vid det här laget. Jag har satt en deadline för redigeringsarbetet till imorgon, och på måndag är det dags för utskrifter och då skickas mitt manus till förlagen. Idag har jag suttit hela dagen, med undantag för en välbehövlig skidtur. Först blev det ändring efter korrektur gjord av kära Erika och sedan för att själv läsa så att det fortfarande är mina ord. Nu känner jag att jag snart är i mål. Jag finner inga fel längre, men risken är att jag är hemmablind. I morgon sätter jag mig i en annan miljö och läser ur min iPad som om det vore någon annans bok. Det är i morgon som sista genomläsningen ska ske.

Nybliven 44åring, inlägg 2015-01-27

I dag är första dagen på mitt fyrtiofjärde levnadsår. Alla år är unika och det är vad vi fyller våra år med som utgör livet. Jag måste säga att då jag stod på min första dag på det fyrtiotredje året, inte hade en aning om vad året skulle få för innehåll. Jag visste att flyttlasset skulle dra sydväst om Oslo, Norge, eftersom maken redan börjat sitt nya jobb. Men jag hade ingen aning om vad jag skulle göra. Nu vet jag det. Nu kan jag summera mitt fyrtiotredje levnadsår och trycka hårt på ”gillaknappen”. Det har varit ett fantastiskt år. Jag  tog mod till mig och skrev min första bok. Målet är att jag ska skriva två till under mitt fyrtiofjärde år.

Skapandeprocessen, inlägg 2015-01-22

IMG_1368

Att sitta här hemma vid köksbordet och skriva, kan tyckas lite ensamt. Särskilt när man som jag har en bakgrund som lärare, där det är full fart och man jämt är omringad av barn och kollegor. Jag kan tänka mig att jag kanske tyckt att det hade varit en underlig situation, om jag suttit hemma i mitt vanliga kök i Göteborg, men nu fick jag möjligheten att fixa min lilla skrivarhörna i ett nytt kök, i en ny stad och i ett nytt land. Så här har jag landat. Jag trivs fantastiskt bra vid min dator och mitt köksbord. Detta är min arbetsplats hela förmiddagarna, fram till att mina barn kommer hem från skolan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *