ADELS DRÖM och EMRIKS FYND

Sedan oktober 2014 och fram till januari 2015 skrev jag min första bok, Adels dröm, som utkom i augusti 2015. Det är ett spänningsäventyr för åldrarna 9-12 år. Titta in på ”Författarbloggen” i menyraden ovan för att följa mitt arbete.

Adels dröm omfattar 114 sidor och kan köpas hos bokus.com, adlibris.com eller beställas via mail direkt av mig  anetteforfattare@gmail.com . Om du saknar Adels dröm i din bokhandel eller ditt bibliotek så be dem beställa in. Adels dröm är upplagd hos Bokinfo och BTJ, som skrivit en fin recension. Den kan du läsa här. Boken är även beställningsbar hos Förlagssystem.

imageI havsviken norr om Strömstad bor tolvårige Adel. Hans närmsta granne är Siri, men trots närheten känner de inte till varandra och lever två helt skilda liv. Adel som är ensam och på flykt från sitt hemland Syrien gömmer sig och lever sitt liv på nätterna. Siri som har sommarlov bor tillsammans med sin familj i stugan där Adel smyger förbi varje natt.

Varför säger man att det spökar på den gamla övergivna segelbåten? Varför är hunden Svea bara intresserad av en speciell fotboll och vem är den talangfulle fotbollsspelaren som kocken Greg ser sent en natt på väg hem från jobbet? Det blir en dramatisk, spännande och härlig sommar som varken Adel eller Siri sent ska glömma.

Nu har även manus till uppföljarna, Emriks fynd och Siris chans, sänts till några förlag. Jag håller tummarna! Hur stolt jag än är över min egenutgivning av Adels dröm, så är ändå den största drömmen att få alla böckerna publicerade hos ett annat förlag än mitt eget.

Emriks fynd och Siris chans är fristående fortsättningar på Adels dröm. Dessa tre spänningsäventyr om Adel, Emrik, Siri och hunden Svea passar en bred läsargrupp. Allt beror på hur tjocka böcker man önskar. Bokhandlarna brukar säga 9-12 år. Jag säger att det viktigaste är att orka läsa ut den bok man valt. Det är först när man läst klart en bok som man kan njuta av dess handling fullt ut. Böckerna passar oavsett om man är 7 eller 14 år, allt handlar om vilken läserfarenhet och vilket lästålamod man har.

I Emriks fynd flyttar syskonen Emrik, Siri, deras föräldrar och hunden Svea till stugan i Strömstad för att prova på att bo där året om. Det är med blandade känslor som barnen börjar i ny skola och nytt fotbollslag. Det är höst och Emrik följer med mormor och morfar i båten för att dra upp hummertinorna.  Det går segt att dra upp den ena tinan. Med upp i båten följer en kista som verkar grymt gammal. För att ta reda på mer om kistan tar de hjälp av museet, men det är då allt går snett och Emrik hamnar i ordentlig knipa.

I Siris chans åker Siri, Emrik och deras föräldrar till Italien för att hälsa på Adel och hans familj. Greg och Anna-Maria har adopterat Adel och flyttat in i det hus Greg bodde i som ung. Adel får spela fotboll och älskar sitt nya liv. Siri får chansen att följa med Adel till hans träning och tränaren får upp ögonen för den svenska fotbollstalangen och erbjuder henne att spela en match med Adels lag. Mitt i all fotbollsglädje händer så läskiga saker att fotbollen får sättas åt sidan.  Gregs far dör och Emrik försvinner igen. Emrik som aldrig kan hålla sig i från äventyr.

Anette Aronsson

5 reaktioner på ”ADELS DRÖM och EMRIKS FYND

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *